Att gästa oss

Ekbackens Kattpensionat är ett modernt pensionat med hög standard och rymliga rum och utomhusrastgårdar - ett pensionat där vi själva skulle vilja lämna våra egna katter. Alla våra rum har egen utomhusrastgård dvs katter från samma familj delar inte rum eller rastgård med andra kattgäster.

Vi lägger ner mycket tid på kattens vistelse - vi ser inte vårt kattpensionat som en förvaring, utan som en trivsam och rolig semestervistelse för katten. Vi vill att katterna ska känna förtroende för oss och ha en avslappnad och trevlig vistelse - äta gott, leka, vila och uppskatta den nya miljön.

Vi driver vårt kattpensionat på heltid, vilket innebär att vi finns tillgängliga för katterna 24/7, när pensionatet är öppet.
 

Katter sover mycket, men när de är vakna har de oftast spring i benen och behöver få utlopp för sin energi.

Vi har skapat en miljö där våra gästande katter kan springa, klättra och leka om dom vill det - men också ha möjlighet att koppla av och spana på omgivningen.

Utomhus finns det mycket att titta och lyssna på vad naturen ger - fåglar, ekorrarna, älgar, rådjur och fjärilar, trollsländor på sommaren. Under jul/nyår/påsk har vi inga stökiga smällare, utan omgivningen är lugn och rofylld.

På dagen är belysningen tänd inomhus och släcks manuellt runt 22-tiden. På kvällen och natten är utomhusbelysningen vid dörrar och altandörrar tänd.  Kvälls/natt belysningen har ett lugnt och behaglig (mån)sken som lyser in svagt i kattrummen.