Tillsyn och pyssel

På morgon ser vi till att det finns mat och vatten i skålarna (alternativt, fodergiv enligt överenskommelse). Rummen och kattlådorna städas och nytt strö fylls på.  Alla katter kontrolleras fysiskt, så att vi ser att de mår bra. Vi tittar också på hur katterna sköter magarna, både med urin och avföring - vi observerar även beteenden och relationer mellan katterna om fler katter från samma familj bor tillsammans. Vi kontrollerar också varje dag så att alla katter äter och dricker ordentligt.

Katterna har alltid fri tillgång till torrfoder som fylls på kontinuerligt under vistelsen samt serveras våtfoder på kvällen om inget annat sägs, tex om katten har specialfoder. Vattnet byts ut minst en gång om dagen till helt friskt vatten.
 

Efter frukost och rengöring av kattlådor och städning, pysslar och umgås vi med katterna - vissa katter kan vara mer sociala än andra medans andra kan vara lite blygare - vi försöker att vara flexibla och ge katterna den tid för bekantskap och uppmärksamhet dom själva vill ha.

Beroende på årstid så är altandörren alltid öppen under varmare årstider, under kallare perioder vill vissa katter gå ut under dagen.

Alla kattrum inspekteras och kontrolleras rutinmässigt. När vi är klara med morgonrundan har klockan i regel passerat 11 och då är det dags för personalens lunchrast.

 

Efter lunch är det dags för mys och lek med de katter som vill. Vi passar även på att tvätta och diska på eftermiddagen, kattlådorna städas och eventuellt nytt strö fylls på. Vi borstar också de katter som vill/behöver bli borstade.

Mellan klockan 15.00 och 16.00 är det avbrott för utcheckning - och efter 16.00 städas vissa rum och rastgårdar inför nya gäster samt att personalen vid denna tidpunkt äter middag. Före klockan 19.00 vill vi helst ha de mesta kvällsrutiner avklarade såsom kvällsmat (våtfoder), friskt vatten, fulla matskålar (torrfoder) och rena lådor. Mellan klockan 19.00 - 20.00 är det incheckning för nya gäster.
 

På kvällen säger vi godnatt - vi pratar och gosar med de katter som vill samt inspekterar och kontrolleras alla kattrum och rastgårdar rutinmässigt.

Varje onsdag har vi stängt för in -och utcheckning. Vi fotograferar de flesta katter då och passar på att umgås och ha kvalitetstid  med våra gäster utan avbrott. för hämtning och lämning. Detta uppskattas särskilt av de katter som är lite mer försiktiga av sig för främlingar i katthusen. 

- * -

Diskning, städning och rengöring sker varje dag - vi använder bara naturliga rengöringsmedel under din katts vistelse. Rengöring med Virkon eller ytdesinfektion används innan ny gäst anländer eller om rummet behöver storstädas. Alla fällar och leksaker är alltid nytvättade inför ny gäst samt byts ut/tvättas när detta behövs, detta gäller även skålar och toalådor.