Tillsyn och pyssel

Varje morgon ser vi till att det finns mat och vatten i skålarna. Rummen och kattlådorna städas och nytt strö fylls på. Alla katter kontrolleras fysiskt varje dag, så att vi ser att de mår bra. Vi tittar också på hur katterna sköter magarna, både med urin och avföring - vi observerar även beteenden och relationer mellan katterna om fler katter från samma familj bor tillsammans. Vi kontrollerar också varje dag så att alla katter äter och dricker ordentligt.

Katterna har alltid fri tillgång till torrfoder som fylls på kontinuerligt under vistelsen samt serveras våtfoder på kvällen om inget annat sägs, tex om katten har specialfoder. Vattnet byts ut minst en gång om dagen till helt friskt vatten.
 

Efter frukost och rengöring av kattlådor och städning, pysslar och umgås vi med katterna - vissa katter kan vara mer sociala än andra medans andra kan vara lite blygare - vi försöker att vara flexibla och ge katterna den tid för bekantskap och uppmärksamhet dom själva vill ha. Alla kattrum inspekteras och kontrolleras rutinmässigt samt att vi (vintertid) fyller på med fågelmat på fågelmatborden utanför katthusen. När vi är klara med morgonrundan har klockan i regel passerat 11 och då är det dags för personalens lunchrast.
 

Efter lunch är det dags för mys och lek med de katter som vill. Vi passar även på att tvätta och diska på eftermiddagen, kattlådorna städas och eventuellt nytt strö fylls på.

Mellan klockan 15.00 och 16.00 är det avbrott för utcheckning - och efter 16.00 städas vissa rum och rastgårdar inför nya gäster samt att personalen vid denna tidpunkt äter middag. Före klockan 19.00 vill vi helst ha de mesta kvällsrutiner avklarade såsom kvällsmat (våtfoder), friskt vatten, fulla matskålar (torrfoder) och rena lådor. Mellan klockan 19.00 - 20.00 är det incheckning för nya gäster.
 

På kvällen säger vi godnatt - vi pratar och gosar med de katter som vill samt inspekterar och kontrolleras alla kattrum och rastgårdar rutinmässigt.

Varje onsdag och lördag har vi stängt för in- och utcheckning. Vi fotograferar alla katter då samt att vi kan umgås och ha kvalitetstid  med våra gäster - utan avbrott. för hämtning och lämning. Detta uppskattas särskilt av de katter som är lite mer försiktiga av sig för främlingar i katthusen. 

- * -

Diskning, städning och rengöring sker varje dag - vi använder bara naturliga rengöringsmedel under din katts vistelse. Rengöring med Virkon eller ytdesinfektion används bara innan ny gäst anländer eller om rummet behöver storstädas. Alla fällar och leksaker är alltid nytvättade inför ny gäst samt byts ut/tvättas när detta behövs, detta gäller även skålar och toalådor.