Fotografering

onsdagar och lördagar har vi fotograferingsdagar på Ekbackens Kattpensionat. Vi fotograferar alla våra nya kattgäster och lägger upp bilderna på Hemsidan.

Vi vet att många vill se hur katterna har det under sin vistelse, därför har vi fortsatt med fotograferingen och lagt in det som en permanent aktivitet på vårt kattpensionat.

För att hinna med att fotografera i lugn och ro, har vi stängt onsdagar och lördagar för incheckning och utcheckning. Vi har också märkt att det är bra för katterna att ha två fria dagar i veckan då det inte kommer främmande personer till katthusen. Under dessa två dagar har vi som arbetar på kattpensionatet möjlighet till god kvalitetstid med katterna utan tidsavbrott för hämtning och lämning.

Bilderna publiceras på Hemsidan antingen onsdagkvällar eller torsdagar samt lördagkvällar eller söndagar. Ibland kompletterar vi med bilder om de tagna bilderna blivit suddiga, så kika gärna in emellanåt.

 

  • Vi tar i regel inte bilder på katterna de första dagarna på vistelsen. Om det visar sig att katten/katterna behöver längre tid att installera sig ordentligt i den nya miljön avvaktar vi med fotografering tills katten/katterna känner förtroende för oss bakom kameran. I vissa fall väljer vi att inte fotografera katten om det visar sig att katten reagerar starkt på klickljud/blixt eller om det är en mycket försiktig och tillbakadragen katt.
  • Vi brukar ta 3-4 bilder på varje katt/vistelse. Katter med längre vistelse (tre veckor och längre) tar vi fler bilder på vid olika tillfällen.
  • När vi fotograferar försöker vi ta bilder när katterna är aktiva (vakna) och på olika ställen i kattrummet eller rastgården. Alla kattgäster är inte aktiva samtidigt, så vi fotar under olika tider.
  • Vi försöker att ta bilder på enbart katterna - men ibland syns även våra händer och fötter på bilderna :-)

Det förekommer också att vi lägger upp fler bilder på någon eller några kattgäster där bilderna visar på hur våra kattrum och uterastgårdar fungerar och ser ut.


Vissa bilder använder vi på vår Hemsida och på Facebook - om du som kattägare vill kopiera bilder på din katt/katter, så går det naturligtvis bra att göra det.