Medicinering och omvårdnad

Från 2018 tar vi inte emot katter med medicinska behov. Vår verksamhet riktar sig i första hand till aktiva katter med behov av stor rörelsefrihet.

Vi tar emot okastrerade hanar och honor upp till 1 år.
Efter 1 års ålder vill vi att våra gäster skall vara kirurgiskt kastrerade. Vi har från och med 2018 valt bort medicinering av våra gäster vilket även inkluderar P-piller. Vi tar heller inte mot kemiskt kastrerade katter eftersom det inte finns några godkända preparat för det i Sverige.

Om din katt/katter nyligen har behandlats mot smittsam sjukdom tex Giardia, måste du kontakta oss före bokning.

AKUTA SKADOR
Vi tar inte emot katter med färska akuta skador. Om din katt tex har råkat ut för kattslagsmål måste den första akuta fasen i behandlingen vara avklarad och alla återbesök till veterinären avslutade innan ankomst. Om du har bokat plats hos oss och din katt har råkat ut för en akut skada - vänligen kontakta oss omgående så att vi kan göra en bedömning gällande bokning och vistelse.

Bokningsvillkoren gäller även vid akuta skador, dvs att man kan avboka senast 14 dagar innan ankomst.  Har man en utekatt som ofta kommer i slagsmål, rekommenderar vi att katten hålls inomhus 14 dagar innan ankomst till oss.